Hoe Eshgro helpt bij de digitale transformatie naar de cloud

In het huidige digitale tijdperk zijn al veel bedrijven wereldwijd bezig met de digitale transformatie van hun business. Toch zijn veel Nederlandse organisaties nog bang om deze stap te zetten. Nu steeds meer mensen vanuit huis werken en we weten dat deze trend zich in 2021 blijft doorzetten, zullen steeds meer bedrijven moeten gaan kijken naar de mogelijkheden van een cloud werkplek. 

Om de concurrentie voor te blijven en mee te gaan met veranderende manier van werken moet je als bedrijf niet bang zijn voor digitale transformatie. Hoe Eshgro je kan helpen bij de verandering naar het nieuwe werken in de cloud, lees je op deze pagina.

De digitale transformatie van bedrijven

In essentie is digitale transformatie het transformeren van een bedrijf waarbij personeel en de mogelijkheden van nieuwe technologie optimaal worden ingezet om bedrijfsprocessen en informatiebeheer te verbeteren. Het doel is om met deze nieuwe technologie te voldoen aan de continu veranderende behoeften.

Dit is anders dan digitalisering, waarbij er meerdere processen gedigitaliseerd worden aan de hand van projecten. Het verschil is dat digitale transformatie naast de implementatie van nieuwe (digitale) technologieën ook een organisatorische verandering vereist.

Digitale transformatie gaat eigenlijk ook meer over mensen en gedragsverandering dan over techniek. Het realiseren van een geschikte online werkplek in de cloud is één ding, maar ervoor zorgen dat je medewerkers ook daadwerkelijk online samenwerken in de cloud is de echte uitdaging.

Digitale transformatie is voor elk bedrijf anders. Toch zijn er drie voordelen die voor (bijna) elk bedrijf toepasbaar zijn:

1️⃣Bestanden worden makkelijk te delen
Archiefkasten zijn na een digitale transformatie verleden tijd. Door middel van verschillende cloud oplossingen kun je bestanden nu online opslaan. Dit maakt het mogelijk om de bestanden makkelijk te delen met collega’s en andere stakeholders in een veilige omgeving.

Lees meer over de reis naar de cloud

2️⃣ Werk wordt efficiënter uitgevoerd
Digitale processen zijn bijna altijd sneller dan analoge. Zo kan het afronden van officiële documenten op de analoge manier weken duren, maar met een elektronische handtekening kan dit in een enkele dag worden afgerond. Het zorgt er namelijk voor dat documenten niet meer hoeven te worden geprint en daarna per post moeten worden verstuurd. Door dit soort processen efficiënter uit te voeren, houd je meer tijd over voor andere zaken.

3️⃣ Werknemerstevredenheid wordt vergroot
Wanneer collega’s snel met elkaar kunnen communiceren door middel van een interne chat functie en verantwoordelijkheden kunnen delen in gemeenschappelijke to-do-lijstjes, verbeter je de werkervaring op een manier die eerder nooit zou kunnen.

De verschuiving naar het werken vanuit huis heeft geleid tot meer vraag naar team verbondenheid. Nu dit niet meer op kantoor plaats kan vinden moet je als bedrijf ervoor zorgen dat je personeel de middelen heeft om optimaal te presteren, maar ook om zichzelf te kunnen blijven verbeteren. Met een digitale transformatie kun je dus je personeel versterken en inspireren, waarmee je ook de werknemerstevredenheid vergroot.

Hoe helpt Eshgro bedrijven bij hun digitale transformatie?

Eshgro is een cloud service provider die bedrijven begeleidt in hun digitale transformatie naar de cloud. Onze dienstverlening draait niet om technologie, maar om het creëren van waarde. We zien IT als een middel om groei te realiseren. Hierbij stellen wij veiligheid, flexibiliteit en transparantie voorop.

Lees meer over hoe Eshgro digitale transformatie begrijpelijk maakt

Digitale transformatie met Eshgro

Digitale transformatie naar de cloud met Smarter 365

Eshgro faciliteert een digitale transformatie met Smarter 365. Dit is een platform waarmee je een moderne digitale werkplek uit kunt rollen en verschillende applicaties aan elkaar kunt verbinden via de cloud. Smarter 365 geeft je de mogelijkheid om bestanden makkelijker te delen, taken efficiënter uit te voeren en werknemerstevredenheid te vergroten. Zo maak je met Smarter 365 je IT meetbaarder, sneller, eenvoudiger en veiliger.

 • Meetbaarder
  Met Smarter 365 breng je via dashboards nauwkeurig in beeld welke bedrijfsapplicaties per persoon per maand actief in gebruik zijn. Je krijgt dus zowel inzicht in de gemiddelde kosten per gebruiker als in het aantal aangemelde devices per gebruiker. Bovendien krijg je meer inzicht in de IT-kosten die de organisatie maakt. IT-managers, CFO’s en CEO’s krijgen een totaaloverzicht van de kosten en kunnen daardoor beter sturing geven aan het business- en IT-gedeelte van belangrijke bedrijfsprocessen.
 • Sneller
  Wanneer nieuwe medewerkers beginnen in hun thuiswerkplek wil je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Met Smarter 365 is dit makkelijker dan ooit. In een kwartier tijd rol je een moderne werkplek uit op alle devices. Binnen een paar minuten kun je nieuwe medewerkers toevoegen aan de juiste groepen, waardoor zij gelijk toegang krijgen tot alle relevante bestanden.
 • Eenvoudiger
  Met Smarter 365 beschik je over een centraal platform dat je toegang geeft tot alle belangrijke bedrijfsapplicaties. Denk aan alle applicaties, functionaliteiten en programma’s van het Microsoft 365-platform, maar ook aan populaire hr-applicaties en boekhoudprogramma’s.
 • Veiliger
  Bij het uitrollen van een moderne werkplek online checkt het Smarter 365-platform automatisch of alle applicaties en programma’s voldoen aan de benodigde veiligheids- en compliance-standaarden. Zo creëer en garandeer je een werkomgeving waarin je veilig communiceert en informatie deelt.

Eerste hulp bij digitale transformatie

Wij begeleiden organisaties bij hun digitale transformatie naar een slimmere werkplek. Wil je ook jouw organisatie laten profiteren van de vele voordelen van Smarter 365 en ervoor zorgen dat jouw medewerkers ook digitaal samenwerken? Voor digitaal transformeren ben je bij Eshgro aan het juiste adres. Bel of mail ons gerust voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking. Bel naar +31 485 – 47 61 93 of stuur een e-mail naar sales@eshgro.nl. Wij helpen je graag verder met een deskundig advies.