06 september 2023
Nieuws

Anton Loeffen, Founder van Eshgro, neemt afscheid

Anton Loeffen, oprichter en na jarenlang CEO in de laatste jaren CTO van IT-bedrijf Eshgro B.V., draagt het stokje over en neemt afscheid van Eshgro. Sinds september 2022 is het bedrijf onderdeel van TSH. ‘Met Eshgro is een prachtig bedrijf opgezet waar in de jaren van zelfstandigheid meer dan 300 medewerkers werkten’. ‘Met de verkoop aan TSH is een nieuw hoofdstuk voor Eshgro begonnen, waarbij Eshgro samenwerkt met de andere onderdelen van TSH, en daarmee is voor mij het goede moment aangebroken om verder te kijken. Na meer dan 25 jaar Eshgro is het tijd voor nieuwe kansen en tijd voor mijzelf’.

Op 14-jarige leeftijd heeft Anton zichzelf leren programmeren om vervolgens op z’n 19e een IT-bedrijf te starten in de kelder van zijn ouderlijk huis. Als één van de eerste ondernemers in Nederland startte hij een bedrijf met IT-dienstverlening vanuit het datacenter. Iets wat later “cloud diensten” zou worden genoemd. Hij ontwikkelde het bedrijf van Server Based Computing Services naar Application Service Provider naar Cloud Managed Service Provider. Van eenmanszaak naar een bedrijf met meer dan 300 medewerkers en 70 miljoen euro omzet.

Het is de missie van Eshgro om IT sneller, eenvoudiger en veiliger te maken voor haar klanten. Zodat klanten daadwerkelijk kunnen inspelen op en zelfs profiteren van snel veranderende marktomstandigheden. De service beleving van de klant vormde de basis voor alle innovaties. Met als meest opvallend onderdeel het Smarter 365 platform dat Eshgro heeft ontwikkeld.

Inmiddels is Eshgro uitgegroeid tot één van Nederlands meest gerenommeerde MSP’s en één van Microsoft’s sterkste partners voor het MKB in Nederland. Eshgro heeft in al die jaren tal van onderscheidingen, certificeringen en awards behaald. Er was dan ook veel belangstelling van collega-bedrijven en investeerders om samen te werken met Eshgro.
Voor de volgende fase in de ontwikkeling van Eshgro is investeerder TSH ingestapt. Eshgro werd hiermee onderdeel van TSH, een groep van meer dan 15 Nederlandse MSP’s met focus op het MKB.

De afgelopen maanden is Loeffen betrokken geweest bij de integratie van Eshgro in de TSH group. Nu is het natuurlijke moment gekomen voor Anton om uit Eshgro te stappen en het stokje over te dragen. “Ik zie een mooie toekomst en veel groeipotentieel. Onder meer dankzij de synergie en kennisuitwisseling tussen alle TSH-bedrijven.” aldus Anton.
“Graag wil ik alle medewerkers, klanten, leveranciers evenals aandeelhouders bedanken voor hun vertrouwen en inzet. Samen hebben we in een periode van meer dan 30 jaar iets prachtigs weten te bouwen. Namelijk een mooie organisatie en sterke jarenlange vormen van samenwerking.”

“Ik wens de hele Eshgro organisatie en in het bijzonder het nieuwe management onder leiding van Robbert de Ruijter ontzettend veel geluk en succes in de toekomst.”
Joris Dierick, CFO van TSH: “We zijn Anton zeer erkentelijk voor zijn bijdrage bij de verkoop en de periode daarna en we begrijpen zijn keuze om nu te kiezen voor nieuwe paden volledig”.

Anton geeft aan eerst een moment van rust in te lassen om daarna verder te kijken wat zijn volgende stappen zijn. “Ondernemen zit in mijn bloed, dus het is niet ondenkbaar dat ik iets nieuws start.”