15 september 2022
Nieuws

Eshgro neemt managed services activiteiten van Provide over

Eshgro wordt de nieuwe aandeelhouder van de managed services activiteiten van Provide. Hiermee zet Eshgro, dat recent is aangesloten bij Total Specific Hosting (TSH), de eerste stap in de vernieuwde groeifase. Provide, opererend vanuit kantoren in Maastricht en Utrecht, krijgt hiermee toegang tot kennis en schaalvoordeel van Eshgro waardoor de competitieve posities versterkt wordt.

De MSP activiteiten van Provide zijn sinds de start in 2002 uitgegroeid tot een organisatie met ruim 40 medewerkers en heeft een diepgaande kennis van het MKB+, een hoge servicegraad (XLA) richting eindgebruikers en een full scope ICT outsourcing services-pakket.

Mike Dawud, CEO van Provide: “De afsplitsing van onze MSP activiteiten is een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de markt van specialisatie en schaalvergroting. De overdracht van MSP activiteiten waarborgt de continuïteit van de organisatie en service voor onze klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat Provide’s Managed Services activiteiten in goede handen zijn binnen Eshgro.”

Edwin de Ruijter, CEO van Eshgro: “De acquisitie van Provide is voor ons een logische stap in de volgende groeifase als onderdeel van TSH. Door organische groei te combineren met overnames bouwen we ons portfolio en klantenbestand verder uit. We kunnen de klanten van Provide helpen de transitie naar de cloud met ons zelf ontwikkelde Smarter 365 platform te versnellen. Op deze manier kunnen nog meer klanten gebruik maken van de bewezen cloud-oplossingen van Eshgro. We kijken uit naar de samenwerking.”

TSH is de leidende groep van samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcing bedrijven opgericht door Strikwerda Investments (SI). SI is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote MKB-ondernemingen. Het is een Nederlands investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT-sector. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep.