15 april 2021
Nieuws

Eshgro behaalt de Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop

Goed nieuws! Halverwege maart kregen wij te horen dat Eshgro na het doorlopen van een audit de Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop toegewezen heeft gekregen. Dit betekent dat Microsoft ons als geschikte partner ziet, met diepgaande kennis, uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van het inzetten, schalen en het beveiligen van de virtual desktop infrastructuur in Azure.

Eén van de vier partijen in Nederland

Het behalen van deze advanced specialization is een behoorlijke prestatie. Wereldwijd heeft Microsoft deze status aan maar zo’n 40 organisaties toegewezen. Om deze specialisatie te krijgen, moet je onder andere een Gold Cloud Platform competentie hebben en dien je aan te kunnen tonen dat minstens 5 werknemers specifieke Azure & Microsoft 365 certificaties bezitten. Ook onderga je als organisatie een pittige audit, uitgevoerd door Microsoft.

We toonden in deze audit aan dat wij met ons Smarter 365 platform als een van de weinigen een daadwerkelijk functioneel platform hebben gebouwd rondom Azure en Windows Virtual Desktop (WVD), wat het voor onze klanten mogelijk maakt om een WVD omgeving te activeren, in te richten en te beheren. Dit demonstreerden we in demo’s van onze Smarter 365 Configurator, de Klant Management omgeving en de Platform Manager back-end. De auditor gaf ons specifiek een compliment over het feit dat wij met onze klanten praten over business requirements in plaats van technologie.

Met de Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop op zak, zijn wij nu één van de vier partijen in Nederland die deze status behaald heeft. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op! Deze status is een mooie aanvulling op onze negen Microsoft Gold Competenties.

Een moderne werkplek met WVD

Met deze status tonen wij aan dat wij de juiste partij zijn om bedrijven te ondersteunen in de overgang naar een moderne werkplek. Met Windows Virtual Desktop (WVD) maak je op efficiënte en vooral veilige wijze van ieder device een complete werkplek. Daarmee bedoelen we niet alleen devices die door een organisatie beschikbaar gesteld en gemanaged worden, maar ook persoonlijke devices zoals iPads, laptops en Android tablets. Met de juiste security-instellingen zijn deze namelijk prima te gebruiken. Heb je jouw eigen device niet bij de hand? Dan kun je zelfs via een moderne webbrowser bij je werkplek komen. Windows Virtual Desktop is de door Microsoft gemanagede oplossing die dit alles mogelijk maakt.

De gemakken van WVD

Ook maak je met WVD gemakkelijk gebruik van oude kernapplicaties. Windows Virtual Desktop biedt de gebruiker dezelfde ervaring als een laptop of bureaublad op de bedrijfslocatie, doordat applicaties op dezelfde manier kunnen worden gebruikt. Bovendien is het eenvoudig te implementeren, snel op en af te schalen, gemakkelijk te beheren, kostenbesparend én veilig.

Klanten willen erop kunnen vertrouwen dat ook hun bedrijfskritische applicaties veilig ontsloten kunnen worden in de Moderne Werkplek. Ook willen ze op elk moment op elk gewenst apparaat, van laptop tot smartphone, kunnen beschikken over de volledige Microsoft 365 functionaliteit en al hun documenten, applicaties en data. Met de WVD specialization toont Eshgro aan tot de beste experts ter wereld te behoren om die wensen te kunnen realiseren.
– Anton Loeffen, oprichter Eshgro

WVD en Smarter 365

Met onze Smarter 365 oplossing is het mogelijk om vanuit de Store in de Smarter 365 portal snel en eenvoudig één of meerdere Windows Virtual Desktop applicaties aan te schaffen. Na het plaatsten van een order rollen wij volledig automatisch een complete Windows Virtual Desktop omgeving uit en krijgen gebruikers een seintje dat ze in kunnen loggen. Smarter 365 klanten hoeven zich dus niet druk te maken over de techniek die hierbij komt kijken.

Een toekomstbestendige werkplek

Als je graag meer wilt leren over WVD in combinatie met Smarter 365, is onze whitepaper over de toekomstbestendige werkplek echt iets voor jou. Deze whitepaper zit bomvol informatie over WVD. We vertellen je onder andere meer over de 5 grote voordelen van Windows Virtual Desktop, het belang van digitale wendbaarheid dankzij Smarter 365 en wat er allemaal mogelijk is met werken op afstand.

Download de whitepaper

Meer weten?

Wil je meer weten over Windows Virtual Desktop? Bekijk dan deze pagina. Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag verder.