08 februari 2018
Nieuws

Eshgro verlengt ISAE 3402 verklaring met aangescherpt normenkader

Cloud service broker Eshgro uit Boxmeer heeft opnieuw een ISAE 3402 verklaring ontvangen voor haar dienstverlening. Eshgro is al langer gecertificeerd maar heeft dit jaar een scherper, internationaal normenkader aangenomen. In lijn met haar groeistrategie is de lat voor continuïteit en integriteit van data nog hoger komen te liggen. De getroffen maatregelen zijn positief beoordeeld door een onafhankelijke auditor.

 De dienstverlening van Eshgro wordt meerdere keren per jaar geaudit. Een constante kwaliteit en hoge betrouwbaarheid staan bij Eshgro hoog in het vaandel. Anton Loeffen, CEO van Eshgro: “Wij zijn dagelijks bezig met het controleren van processen en werkzaamheden. Onze partners en klanten moeten blind op onze clouddiensten kunnen vertrouwen. Naast de ISAE 3402, type 2 verklaring zijn we twee jaar geleden ook ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Zo laten we zien ‘in control’ te zijn.”

ISAE 3402 is een internationale standaard voor de rapportage van uitbestede processen (SOC-rapporten). Bij een type 2 audit wordt inhoudelijk de inrichting en werking van deze processen getoetst over een periode van minimaal 6 maanden. Er wordt verklaard dat deze maatregelen in die periode ook effectief hebben gewerkt. Hierdoor is de ISAE 3402 verklaring met name voor accountants en financiële instellingen erg waardevol.

Uit onderzoekt blijkt dat 80% van de organisaties, die op zoek zijn naar een IT-leverancier, aantoonbare zekerheid willen over een zorgvuldige werkwijze. Dit geldt op het gebied van opslag, verwerking en beheer van gegevens en apparatuur. ISAE 3402, type 2 toont aan dat deze zekerheid bij de leverancier aanwezig is.

Eshgro biedt IT-partners en hun klanten de middelen om IT in te zetten op basis van functionaliteit. Dat doet ze onder meer met de innovatieve CSB Suite, die bedrijven in staat stelt in zeven stappen een cloudoplossing samen te stellen. Daarbij staat niet langer de techniek centraal, maar de zakelijke doelen van de afnemer. Sinds vorig jaar is Eshgro ook actief in het buitenland. Het aangescherpte ISAE-normenkader past binnen deze internationale groeistrategie.