23 februari 2022
Nieuws

Samen sterker, mooier kan niet: hoe Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders, Avensus en Eshgro de krachten bundelen

Al sinds 2014 werken Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders en Eshgro samen. Sindsdien hebben beide organisaties niet stil gestaan. Gedreven door groei en digitale innovaties maakten beide organisaties grote veranderingen door. Wilbert van de Donk, gerechtsdeurwaarder en directeur aandeelhouder bij Janssen & Janssen, blikt terug op de samenwerking met Eshgro. Hij vertelt over de uitdagingen van de organisatie en waarom de fusie tussen Avensus en Eshgro voor hen een groot voordeel is. “We kennen Avensus en we kennen Eshgro. We hebben ze allebei voor hun specifieke sterke kanten ingehuurd. Nu komt dat samen, mooier kan het niet zijn.”

Wie is Janssen & Janssen?

Janssen & Janssen GerechtsdeurwaardersJanssen & Janssen is een van de vijf grootste incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoren in Nederland. Met 140 medewerkers maken zij het mogelijk dat klanten hun rekeningen betaald krijgen. Dit proces proberen zij zo ver mogelijk te vergemakkelijken en faciliteren, zowel voor medewerkers, klanten als klant-debiteuren. Binnen een ouderwetse branche waarbij er bij mensen thuis langs wordt gegaan en papierwerk wordt afgegeven, probeert Janssen & Janssen vooruitstrevend te zijn met innovatieve oplossingen. In Eshgro vond Janssen & Janssen een partner die hierin ondersteunt.

Vooruitstrevende visie op IT

Zowel klanten als klant-debiteuren profiteren van die vooruitstrevende visie op IT. Janssen & Janssen was bijvoorbeeld een van de eerste gerechtsdeurwaarderskantoren die klanten online inzage gaf in dossiers. Wilbert van de Donk, gerechtsdeurwaarder en directeur aandeelhouder bij Janssen & Janssen, licht toe: “Richting onze stakeholders proberen we op ICT-vlak het proces zo makkelijk mogelijk te maken. Via een app op een mobiele telefoon of tablet leggen we vast welke activiteiten zijn uitgevoerd. Die gegevens zijn voor de betrokkenen vervolgens direct en eenvoudig beschikbaar.”

Ook bij de start van de coronapandemie in 2020 bleek die vooruitstrevende visie voor Janssen & Janssen een groot voordeel. “Toen iedereen door corona ineens thuis moest gaan werken, brak er in veel deurwaarderskantoren paniek uit. Bij ons niet. Het enige dat wij moesten doen, was 20 extra laptops aanschaffen. De andere 120 collega’s waren al voorzien.”

IT uitbesteden

De samenwerking tussen Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders en Eshgro (destijds nog Cliënt ICT Groep) begon in 2014 met detacheringsopdrachten van IT-medewerkers. Het bleek qua mankracht en tijd steeds lastiger om als organisatie mee te bewegen met alle IT-ontwikkelingen die elkaar steeds sneller opvolgden. Hierdoor ontstond de wens om de IT volledig te outsourcen. “IT-omgevingen worden complexer en het beheer hiervan vergt steeds weer nieuwe kennis. Daarnaast werd de 24×7 dienstverlening en beveiliging van onze IT-omgeving steeds belangrijker. Om die reden hebben we in 2018 de gehele IT-omgeving uitbesteed aan Cliënt ICT Groep. Later werd dat onderdeel van Avensus, wat inmiddels Eshgro is geworden”, licht Wilbert toe.


Wilbert van de Donk (Janssen & Janssen) en Monique Bisschops (Eshgro)

Groeiende organisatie

Sindsdien heeft Janssen & Janssen niet stil gestaan. In de dertig jaar die Wilbert bij de organisatie werkt, is er een flinke groei doorgemaakt. Recentelijk nog werd Groenendaal & Van Krijl Gerechtsdeurwaarders overgenomen. “Toen ik bij Janssen & Janssen begon, werkten er 7 medewerkers. Inmiddels staat de teller op 140, met de 4 dochterondernemingen”, vertelt Wilbert. “Ook de branche is aan verandering onderhevig. We hebben een periode gehad van decentralisatie met kleine kantoren en gaan nu weer terug naar centralisatie. Dat is wel een trend die je momenteel ziet in deurwaardersland.”

Beste van twee werelden

De fusie tussen Avensus en Eshgro kwam voor Wilbert op het juiste moment. Door de overname van Groenendaal & Van Krijl Gerechtsdeurwaarders stond hij voor een moeilijke beslissing. “Hoewel Janssen & Janssen en Groenendaal & Van Krijl twee verschillende entiteiten zijn, werken we ICT-technisch gezien wel zoveel mogelijk als één club. Dan is het niet handig om twee verschillende ICT-partners te hebben.” Waar Janssen & Janssen hun IT uitbesteedt aan Avensus, werkt Groenendaal & Van Krijl daarvoor samen met Eshgro. Wilbert ziet de fusie dan ook als ideale oplossing. “We kennen Avensus en we kennen Eshgro. We hebben ze allebei voor hun specifieke sterke kanten ingehuurd. Nu komt dat samen, mooier kan het niet zijn.”


Veilige en moderne werkplek

Voor Janssen & Janssen komen die sterke kanten bij elkaar in de wens voor een flexibele en moderne ICT-omgeving met sterke beveiliging. “Wij werken met hele privacygevoelige informatie. Het gaat om mensen met schulden en je wilt niet dat die gegevens op straat komen te liggen”, licht Wilbert toe. “Daarnaast proberen we binnen de ouderwetse deurwaarderswereld moderne oplossingen te faciliteren. Niet alleen voor klanten of opdrachtgevers, maar vooral ook voor onze medewerkers. We willen op elke gewenste plek, op elk gewenst moment veilig kunnen werken.”

Momenteel wordt bij Groenendaal & Van Krijl gewerkt aan de implementatie van de Smarter Workplace van Eshgro. Gelijktijdig worden voorbereidingen getroffen voor het migratietraject van Janssen & Janssen. “De Smarter Workplace op basis van Microsoft 365 past goed bij onze wens om flexibel en zowel vanuit huis als kantoor te kunnen werken. Door dit eerst als pilot in te richten bij Groenendaal & Van Krijl, houden we het proces behapbaar. Vervolgens kunnen we opschalen naar de gehele organisatie”, vertelt Wilbert. “Dit alles leidt ertoe dat we nu volledig gezamenlijk het beste van Avensus en Eshgro in kunnen zetten voor alle bedrijfsonderdelen van Janssen & Janssen.”

Focus op de business

Janssen & Janssen is erg tevreden over de dienstverlening van Avensus en Eshgro. “De primaire processen draaien goed en ook organisatorisch en qua beveiliging zijn de zaken op orde. We hoeven ons daar geen moment zorgen om te maken. Dat is het comfortgevoel waar we naar zoeken. Met de overstap naar de Smarter Workplace maken we onze organisatie bovendien toekomstbestendig. Zo kunnen we focussen op onze business in plaats van bezig te zijn met bijvoorbeeld ongebruikte licenties, het aanmaken van gebruikers met profielen of de beveiliging op de achtergrond. En mocht er onverhoopt iets gebeuren, kunnen we vertrouwen op de expertise die we met Avensus en Eshgro inhuren.”

Meer weten?

Ben je benieuwd wat de Smarter Workplace voor jouw organisatie kan betekenen? Of heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een persoonlijk advies. 

Neem contact op