Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

“Groeien met Smart Industry dankzij de Cloud”

Onlangs stond de nieuwsbrief van Het Ondernemersbelang in het teken van Smart Industry. Onze CEO, Anton Loeffen, vertelt in deze nieuwsbrief welke rol de cloud speelt bij het creëren van een Smart Industry. 

Een schaalbaar, stabiel en veilig IT-platform is onmisbaar bij het creëren van een Smart Industry. Data speelt daarin een centrale rol en moet altijd en overal verzameld kunnen worden. Steeds meer bedrijven stappen daarom over naar een cloudoplossing.

Smart Industry is een nieuwe manier van denken waarbij op een innovatieve manier gekeken wordt naar processen in de productie en logistiek. Technologische ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en gegevensverwerking worden ingezet om processen slimmer, efficiënter en doeltreffender te laten verlopen. Zo krijg je beter inzicht in productieprocessen, wordt efficiency verhoogd en ontstaan nieuwe manieren om waarde te creëren in de productieketen.

Internet of Things

“Innovaties volgen elkaar in hoog tempo op”, vertelt Anton Loeffen, CEO van cloud service leverancier Eshgro. “Binnen de maakindustrie zie je veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things. Alle onderdelen van een fabriek zijn daarbij aangesloten op een netwerk. Machines vertellen hieraan hoeveel ze maken, wat hun status en welke onderdelen gaan slijten. Ook de producten zelf praten met het systeem. Via sensoren geven ze door waar ze zijn en of ze in goede staat verkeren.

Omdat iedere stap in het productieproces digitaal is verbonden, wordt real-time data gegenereerd. Monitoring hiervan zorgt ervoor dat afwijkingen en storingen in het proces direct gesignaleerd worden. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om trends in kaart te brengen, knelpunten te identificeren en onderbouwde beslissingen te nemen over de verbetering van productieprocessen. “Door slim om te gaan met data die je uitleest, kun je doorlooptijden verkorten, wachttijden en voorraadbuffers tot een absoluut minimum beperken en foutmarges verkleinen”, licht Anton toe.

Business Driven IT

De adoptie van Smart Industry in je bedrijf is een doorlopend proces van verandering en innovatie. Een solide IT-voorziening staat daarbij voorop. “Gesprekken over IT worden nog te vaak gevoerd over technische criteria”, vertelt Anton. “Terwijl juist de focus op ondernemingsdoelstellingen zo belangrijk is. In een succesvolle Smart Industry moet techniek gezien worden als middel om innovatie te faciliteren. Door een oplossing samen te stellen op basis van functionele voordelen in plaats van technische kenmerken. Business driven IT heet dat.”

Hybride cloudoplossing

Anton is van mening dat een schaalbaar, stabiel en online IT-platform essentieel is om data van verschillende bronnen samen te brengen. “Data moet altijd en overal verzameld kunnen worden en eenvoudig beschikbaar zijn voor medewerkers en andere verwerkers. Een traditionele IT-oplossing is dan vaak ongeschikt”, licht hij toe. “Steeds meer bedrijven stappen daarom over op een cloudoplossing. Vaak wordt gekozen voor een hybrid cloud: een combinatie public en private clouddiensten. Data en applicaties zijn hierin onderling met elkaar verbonden.”

Aantrekkelijke middenweg

Een hybrid cloud is een aantrekkelijke middenweg tussen de financiële en functionele voordelen van public cloudapplicaties en de compliance en security voordelen van private cloudapplicaties. “Je kunt een hybrid cloud zo veilig maken als je wilt. Deze wordt namelijk altijd op maat samengesteld, afgestemd op de behoeften van de organisatie. Je bepaalt niet alleen welke applicaties je afneemt, maar ook welke veiligheidseisen je daarbij verlangt”, vertelt Anton. “Een hybrid cloud is daarmee een ideale mix van flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.”

IT outsourcen

Steeds meer bedrijven in de maakindustrie kiezen ervoor om hun IT te outsourcen. Anton voorspelt dat dit de komende jaren alleen maar toeneemt. “Technologische ontwikkelingen gaan ontzettend snel. Het wordt steeds moeilijker om dat tempo bij te benen en in te spelen op veranderingen in de markt. Bovendien ligt de nadruk niet langer meer op het verbinden van alle systemen. Juist het samenbrengen van data uit deze systemen is van belang voor de groei van je bedrijf. Bij Smart Industry staat alles in het teken van efficiency en kostenoptimalisatie. Daar hoort een centraal gestuurde omgeving bij, waarvan de kosten voorspelbaar zijn en iedere nieuwe applicatie eenvoudig in het systeem toegevoegd kan worden.”

Wil je meer weten over Smart Industry en de Cloud? Lees dan ons whitepaper ‘Groeien met Smart Industry’.

Download whitepaper